Hirdetés

Nőtt a PC-eladások száma, gondban az Acer



|

2,6 százalékkal nőtt egy negyedév alatt az értékesítések száma.

Hirdetés

Az IDC legfrissebb adatai szerint az idei második negyedévben élénkült a kereslet a PC-piacon. 2011. első negyedévéhez viszonyítva 2,6 százalékkal sikerült több PC-t eladni, ami számszerűsítve 84,4 millió darabot jelent. Éves szinten 4,8 százalékos növekedés volt megfigyelhető.

 

Továbbra is első és dominál a Hewlett-Packard, 15,2 millió eladott PC-jével a piac 18,1 százalékát birtokolja. A Dell bebiztosította a második helyét, 10,9 millió darabjával 12,9 százalékot fed le. A legnagyobb kiugrást a Lenovo mutatta, egy év alatt 22,9 százalékos növekedéssel 10,27 millió darab gépet adtak el, ami a harmadik helyre elég, és a piac 12,2 százalékát fedi.

 

Az Acer helyzete tovább romlott, "csupán" 9,1 millió PC-t adtak el, éves szinten ez 10,1 százalékos csökkenést jelent (ellentétben a többi gyártóval, ahol növekedés volt). A piaci részesedésük 10,9 százalék. Ötödik maradt a Toshiba, 4,4 millió gépével 5,3 százalékát birtokolja a piacnak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.