Hirdetés

Nőtt a PC-eladások száma, második a Lenovo



|

A Lenovo a világ második legnagyobb gyártója lett, egy hellyel lentebb szorítva a Dellt.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég legújabb jelentése szerint a PC-piac az idei harmadik negyedévben növekedni tudott, igaz, hogy 2010. ugyanezen időszakához viszonyítva csak 3,6 százalékkal, ami egészen pontosan 91,8 millió darab PC-t jelent világszerte.

 

A HP PC-s divíziója körüli "botrány" ellenére továbbra is élen áll, 16,6 millió géppel, ami éves szinten 5,3 százalékos növekedést jelent, és 18,1 százalékos piaci részesedést. A Lenovo kimagasló előretörést mutatott, egy év alatt 36,1 százalékkal több PC-t adott el - ezzel feljött a második helyre, 13,7 százalékos részesedéssel, letaszítva a Dellt.

 

A Dell 11 millió PC-t szállított az utóbbi három hónapban, ez a harmadik helyre és 12 százalékos piaci részesedésre volt elég. A negyedik legnagyobb gyártó az Acer, 10 százalékos részesedéssel, és 9,2 millió leszállított PC-vel. Az ötödik helyre az ASUS küzdötte fel magát, egy év alatt 30,2 százalékot javítottak, és előzték meg a Toshibát, 6 millió PC-vel és 6,5 százalékkal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.