Hirdetés

Nőtt az Intel részesedése a processzorpiacon



|

2010-ben az Intel 0,4 százalékkal növelte fölényét, az AMD dupla ennyit veszített.

Hirdetés

Noha a 2011-es év első negyedéve hamarosan véget ér, a processzorpiacot illetően még csak most érkeztek meg a 2010-es évet elemző beszámolók az iSuppli elemzőcégtől. Ahogyan az várható volt, továbbra is az Intel maradt a piacvezető, az AMD pedig jócskán lemaradva a második.

 

Az Intel egészen pontosan 0,4 százalékkal tudta növelni fölényét a processzorok piacán, míg az AMD 0,8 százalékot veszített. Ez éves szinten azt jelenti, hogy a CPU-eladások 81 százaléka az Intelhez kötődött, míg az AMD-hez csupán 11,4 százalék (a 2009-es 12,2 százalék helyett).

 

Az AMD egyébiránt azt reméli, hogy a Fusion APU-k megjelenése erőteljesen visszaszorítja a hagyományos processzorok eladását, főként ami a belépőkategóriás modelleket illeti. Mindenképp érdekes kérdés, hogy vajon 2011-ben tudja-e növelni profitját az AMD.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.