Hirdetés

Növekvő bevétel, csökkenő haszon



|

Az akku-visszahívások és a PS3 visszahúzták a Sony nyereségét.

Hirdetés

A december 31-én véget ért pénzügyi időszakban a Sony 1,31 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el, összesen 21 milliárd dollárnyi bevétele mellett. A bevételek némileg emelkedtek az előző év harmadik negyedévéhez képest, a vállalat nyeresége azonban 5,3 százalékkal csökkent az akkori 1,39 milliárdhoz képest.



A Sony a felemás eredményeket nagyrészt a PlayStation termékekért is felelős SCE (Sony Computer Entertainment) divízió nyakába varrja. Az SCE a szóban forgó pénzügyi időszakot 443 millió dolláros veszteséggel zárta, ennek oka elsősorban a PlayStation 3 konzol gyártása és piaci bevezetése körüli költségekben (és bonyodalmakban) keresendő, amihez hozzájárult a PSP eladások csökkenése és a PS2 árának leszállítása is.

 

A folytatáshoz kattintson ide (Computerworld Online)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.