Hirdetés

NVIDIA: a Windows RT kiábrándító



|

Szinte senki nem elégedett a Windows RT eddigi teljesítményével.

Hirdetés

Az NVIDIA ügyvezetője, Jen-Hsun Huang egy fejlesztőknek tartott konferencián beszélt arról, hogy a Windows RT eddigi teljesítménye meglehetősen kiábrándító. A Microsoft új operációs rendszerét futtató készülékekből elég kevés talált gazdára, és a gyártó azt várta, jóval többet tud majd értékesíteni.

Huang szerint a következő kérdés az, hogy a Windows RT mennyire fontos a Microsoftnak, illetve, hogy mennyit fektetnek majd ebbe a jövőben? Az NVIDIA szerint egyébként fontos területről van szó, hiszen rengeteg eszköz használja ezt a fajta operációs rendszert. Az ügyvezető reméli, hogy a Microsoft később jó pozíciót foglal majd el a piacon a Windows RT-vel, ám szerintük ehhez jó pont lenne, ha végre az Outlookot is integrálnák a rendszerbe.

A Windows RT a Microsoft legelső OS-e, amely ARM-alapú lapkákkal hivatott együttműködni (például az NVIDIA és a Qualcomm modelljeivel). Sajnos a partnerek száma nem nő, hanem csökken, hiszen a Texas Instruments már visszavonult az ágazattól, a megmaradt gyártók eszközeinek az eladásai pedig nem valami dicsőségesek. Az eddig eladott körülbelül 1,5 millió Surface tabletből vélhetően 1 millió volt Windows RT-s - ennek pont a dupláját várták.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.