Hirdetés

Nvidia GT200: nem kell két chip



|

Kiderült pár újdonság az Nvidia új grafikus lapkájáról.

Hirdetés

Szakmai körökben eddig is sokan szóvá tették, hogy bár mind az AMD, mind az NVIDIA jelenlegi leggyorsabb kártyája elképesztő teljesítményre képes, valódi technológiai fejlesztés nem történt már egy ideje egyik részről sem.

 

gt200.jpg

Az NVIDIA mérnökei már gőzerővel dolgoznak az új grafikus lapkán, amelyről egyelőre nem sokat árultak el, van azonban néhány dolog, amit már biztosan tudni lehet. A GT200 mindenképpen egyetlen grafikus processzort fog használni, és 512 bites memóriavezérlővel lesz ellátva, méreteit tekintve pedig egy nagy kártya lesz, ami a hűtésnek köszönhetően, két bővítő helyet foglal majd el.

 

Az NVIDIA állítása szerint a lapka gyorsabb lesz majd az RV770XT-nél, az azonban kérdéses, hogy le tudja-e győzni az R700-at, ami ugyan egy kétlapkás megoldás, ám a teljesítményőrültek számára ez a tényező nem mérvadó - annál inkább a kártyák gyorsasága. Ennél több konkrétum jelenleg nem áll rendelkezésre, de kíváncsian várjuk, milyen újdonságokra számíthatunk még, és mekkora lesz a valós teljesítménye az új NVIDIA üdvöskének.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.