Hirdetés

NVIDIA: igenis megfelelő a Linux támogatás



|

Bár a közeljövőben jobb biztosan nem lesz.

Hirdetés

Mint nemrégiben mi is beszámoltunk róla, Linus Torvalds körülbelül egy hete kissé elragadtatta magát egy előadáson, hiszen megfogalmazása szerint terméktámogatás alapján az NVIDIA az egyik legrosszabb vállalat, amivel egy Linux felhasználónak dolga lehet, így a cég összességében elmehet a búsba – egész konkrétan egy „F×ck you, NVIDIA!” felkiáltással fejezte be értekezését az úriember.


Az NVIDIA tegnap délután végre reagált az esetre: a cég megérti a felhasználók frusztrációját, hiszen véleményük szerint a linuxos közösség tagjai is pont ugyanolyan szenvedélyesek az operációs rendszerük támogatása ügyében, mint amennyire ők a kiváló grafikus lapkák fejlesztése terén. Megemlítendő, hogy a vállalat szerint a meghajtóik kódbázisa nagyrészt azonos Windows és Linux közt, így a pingvines felhasználók is mindig használhatják a legfrissebb videokártyáikat, amely komoly fegyvertény ezen a piacon.


Mindettől függetlenül közleményében a vállalat semmiféle említést nem tett arról, hogy a Torvalds esetében a gyufát többek közt kihúzó hivatalos Optimus támogatás a jövőben bármikor meg fog érkezni (ehelyett linkeltek a nyílt forráskódú Bumblebee projektre), plusz továbbra sem kívánnak olyan extra dokumentációkat biztosítani a cég munkáját ingyen elvégző fejlesztőknek, amelyekkel jelentős mértékben megkönnyíthetnék a dolgukat– bár a fentebb említett Bumblebee támogatása érdekében módosítottak az R295-ös meghajtójuk telepítőjén és „olvassel” állományán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.