Hirdetés

NVIDIA: jól teljesít a PhysX



|

A GeForce 9800 GTX+ az NVIDIA válaszlépése a kártyák versenyében.

Hirdetés

Megtette válaszlépését az NVIDIA. A világ ugyan most az ATI kártyák valóban jó teljesítményének, és nagyon barátságos árának örül, nem kell azonban félteni az NVIDIA-t sem. Megjelent ugyanis a beígért PhsyX driver és a Geforce 9800GTX+. Ezzel a lépéssel az Nvidia két legyet üt egy csapásra: A 9800GTX+ árban is versenyképes megoldás a Radeon 4850-nel szemben, és az új meghajtóprogramoknak köszönhetően bizony tarol a 3Dmark pontversenyben is.

gtx280.jpg

A tesztben szereplő Intel Core 2 Extreme QX9650 processzor, ami 3802 MHz-n futott, egy darab GTX280 használatával 15.005 pontról 42,436 pontra növelte eredményét a Crash’n’Burn teszt alatt, ami azért elég meggyőző eredmény. Ugyanez a konfiguráció két GTX kártyával 42.374 pontot ért el, három GTX pedig 41.387 pontra volt képes. A csökkenő értékek nem meglepőek, ugyanis a PhysX egyelőre csak egy GPU-t tud használni és hiába kötjük össze a GeForce-okat, az elméleti teljesítménynövekedés elvész a három grafikus mag szinkronizálása során.

Érdekes még az új meghajtó program hatása a végleges 3Dmark pontszámra is. Egy GTX 280 használata során az eredmény 2000 pontot – azaz 17 százalékot javult, míg két kártya SLI-be kötése esetén az eredmény 5343 pontot nőtt – ez kérem 25 százalék. A meghajtó program egyelőre csak néhány GeForce kártyát támogat, az NVIDIA azonban működő PhysX-et ígér minden Geforce 8000-es és 9000-es családhoz tartozó kártyánál, a júliusban megjelenő új ForceWare által.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.