Hirdetés

NVIDIA: tabletet veszünk olcsó PC helyett



|

A Microsoft Surface-szel és a Windows RT-vel az olcsó PC jövője a tablet lett.

Hirdetés

Nem jelent nagy meglepetést, hogy a tabletes eladások a PC-piac rovására mennek. Ezt a gyártók is elkönyvelték, ahogyan ez az Intelre és az AMD-re is igaz. Ami érdekesebb, az az NVIDIA véleménye, amely szerint a felhasználók rájöttek, hogy egy jó tablet többet ér egy olcsó PC-nél.

 

Mindez alapvető változást hozhat az iparágban, a legfenyegetettebb pedig az AMD, amely főként az olcsóbb lapkákkal foglalkozik. Az NVIDIA ügyvezetője, Jen-Hsun Huang szerint ma a tabletek már olyan sokoldalúak, hogy a Microsoft Surface és a Windows RT után a szakadék a tabletek és az olcsó PC-k között megszűnt, sőt, a tabletek jelentik az utóbbiak jövőjét.

 

A tabletes piac egy év alatt megduplázódott, és a lapkák eladásai is jól alakulnak. Idén várhatóan 30 millió Tegra chipet adnak el, a piaci részesedés pedig a mobilprocesszoroké lehet a belépőkategóriás PC-k helyett.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.