Hirdetés

NVIDIA Tegra SoC lesz a Nintendo NX konzolban



|

Az új Nintendo konzol fejlesztői kiadásban az NVIDIA Tegra X1 chipje dolgozik.

Hirdetés

A Pokémon GO ellenére nem könnyű a Nintendo helyzete, így amennyiben üzletileg jó vágányra akar lépni, a következő konzoljával jól kell teljesítenie. Érdekes információk érkeztek az NX-ről. 

Hirdetés

A jól értesült források szerint a Nintendo egy kézi rendszert házasítana össze egy set-top box-szal, amivel így menet közben és okostévén is lehetne játszani. 

Az NX-nek egy pár, oldalról lecsatolható kontrollere lenne, amelyek felhelyezve a fő modult hordozható kézikonzollá alakítják

A rendszer ugyan nem Androidot futtat, de nagyon hasonló belsőt kap. Több forrás szerint is NVIDIA Tegra chip mellett dönt a Nintendo, a jelenlegi fejlesztői modellben például Tegra X1 van. A Tegra X1 egy erős SoC, az NVIDIA Shield Android TV-ben és a Google Pixel C-ben is ilyen van. 

Elméletileg az NX így valahol a Wii U és az Xbox One között lehet teljesítményben, ami logikus lenne, elvégre a Nintendo nem a Sonyt és a Microsoftot akarja erőben megszorongatni. 

A Nintendo inkább az alkalmi játékosokat szeretné elcsábítani, azokat, akiket rabul ejtettek az okostelefonos játékok, az alacsony árak és a jó grafika. Az NX könnyű és hordozható lesz, vagyis a nyereséget hozó mobilos játékpiacra koncentrál. Már csak meg kell győznie az embereket, hogy még mindig megéri okostelefon helyett kézikonzolon játszani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.