Hirdetés

Nyakunkon a DDR3 memóriák



|

Elkészült az első DDR3 memóriákat támogató lapkakészlet és alaplap.

Hirdetés

Meglepő módon az Intel nem erőlteti az új memóriatípus bevezetését, pedig a jelenleg használt DDR2 esetében jóval aggresszívebb politikát alkalmazott. A harmadig generációs modulok több szempontból is jobbak, mint a jelenleg használt DDR2: többek között kevesebbet fogyasztanak és emellett nagyobb sávszélességet nyújtanak. Ugyanakkor egyszerű és érthető oka van annak, amiért még nem DDR3 memóriamodulok dübörögnek a gépünkben -- és ez a támogatottság hiánya a gyártók részéről.

 

Az Intel P35 Express Bearlake lapkakészletre épülő alaplapok lesznek az első típusok, melyek támogatni fogják az új szabványra épülő memóriákat, ám a sorozatgyártás legkorábban 2007. végén indulhat meg.

 

A P35-ről tudni kell, hogy egyaránt támogatja a DDR2 és DDR3 típusú memóriákat, de egyszerre nem képes mindkét fajtát kezelni. Szerencsére az új alaplapok foglalata nem változik, marad a két éve bevezetett és jelenleg is alkalmazott LGA-775, bár a Pentium 4, Pentium D és Celeron D processzorok kompatibilitásáról még nem áll rendelkezésre információ. A jelenleg piacon lévő Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad és ezek 1333 megahertzes külső órajellel működő változataik biztosan működni fognak a P35-ben is.

 

Az már biztosra vehető, hogy a Bearlake a P35-ön felül ötféle változatban jelenik meg. Ezek közül kettőben (G33 és G35 Express) lesz integrált grafikus vezérlő, további kettő -- Q33 és Q35 Express -- a vPro platforhoz készül, míg egy teljesítmény orientált változat is napvilágot lát X38 típusjelzéssel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.