Hirdetés

Nyár végén jön az AMD Bulldozer



|

Hivatalosan is beigazolódtak a hírek - az új platformra építő processzorok talán augusztusban kerülhetnek a piacra.

Hirdetés

Az AMD nyilatkozataival immáron hivatalosak azok a hírek, amelyek szerint az AMD Bulldozer platformra építő első processzorok bemutatója és piacra kerülésének ideje is csúszik. Az AMD tájékoztatása szerint az új lapkák nem lesznek elérhetőek a nyár végéig, valószínűleg augusztusig. Amennyiben a Bulldozer augusztusban vagy szeptemberben rajtol el, akkor az AMD nehéz helyzetbe hozhatja magát, ugyanis veszélyesen közel kerül a Sandy Bridge-E megjelenésének dátumához.

 

Az első lapkákkal, amelyek az új Bulldozer architektúrára épülnek, teljesítménybeli problémák adódtak, ezért az AMD-nek javítani kell a processzorok sebességén, hogy azok kellőképpen teljesítsenek a riválisokkal szemben. Eközben a legtöbb gyártó már piacra dobta a 9-es szériás alaplapjait, így a Bulldozer-alapú CPU-k megjelenésekor lesz miből válogatni a boltokban.

 

A Bulldozer az AMD következőgenerációs, nagyteljesítményű architektúrájának a neve, amely a moduláris kialakításon alapszik, és kiküszöböli a többmagos architektúrákban talált redundanciákat. Az AMD elsőnek megjelenő ilyen processzorai, szám szerint négy, az asztali változatú Zambezi magra építenek. Ezek négy-, hat-, illetve nyolcmagos kiadásban lesznek majd elérhetőek. A leggyorsabb a nyolcmagos FX-8130P lesz, amelynek az alap órajele 3,8 GHz, az érték Turbo módba kapcsolva azonban már 4,2 GHz-re módosul.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.