Hirdetés

Nyereséges az NVIDIA



|

A gyártó annak ellenére örülhet, hogy a GPU-k iránti kereslet csökken.

Hirdetés

Számos gyártó adott hírt a legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményéről, köztük az NVIDIA is. A legtöbb céggel ellentétben azonban ők jó hírekről számolhattak be: az elmúlt három hónapban 1,04 milliárd dolláros árbevételre tettek szert, illetve 119 millió dolláros nyereséggel zártak.

 

Ez az összeg egyébiránt a duplája az előző időszakban szerzettnek. Mindez remek eredménynek számít, hiszen a Sharp a veszteségei miatt 5000, a Panasonic 6850 alkalmazottat küldött el, a Sony bevétele 77 százalékkal esett, a HP pedig 9 milliárd dolláros mínuszban zárt.

 

A santa clarai vállalat a sikert leginkább a Tegra platformnak köszönheti, amely a Nexus 7 mellett a Microsoft Surface tabletjében is helyet kap. Nem alakul ezzel szemben jól a GPU-k piaca, a kereslet ugyanis folyamatosan csökken. A gyengülő piacon a Kepler jelentette az NVIDIA számára a mentsvárat. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.