Hirdetés

Nyílt forráskódú lett a WebOS



|

Szeptembertől Open WebOS 1.0 néven elérhetik a fejlesztők a Touchpad rendszerének teljes kódját.

Hirdetés

Már decemberben is felmerült, hogy a HP nyílt forráskódúvá teszi a kevés sikerrel piacra dobott TouchPad táblagépek operációs rendszerét, a WebOS-t. Ma lett elérhetővé a kód első adagja.

 

Nemhogy Magyarországon, de Európában sem igen foghatták kézbe az emberek a HP TouchPad táblagépet, olyan gyorsan parkoló- és kiárusító pályára tette a HP a terméket. A Palm örökségéből kissé lassan továbbfejlesztett operációs rendszer azonban tovább él majd, mivel a HP megnyitja forráskódját. Új neve státuszának megfelelően Open WebOS 1.0 lesz.

 

 

Nem csak a név változik. Hogy a nyílt forráskódú fejlesztés könnyebben fojtatódhasson alaposan átalakul a rendszer belülről is. A HP arra szánja a következő 6-7 hónapot, hogy átálljanak nyílt forráskódú szoftvermodulokra. Januárban váltanak Apache 2.0 licencre és fokozatosan új szoftver komponensekre. Az egyik legnagyobb lépés először is standard Linux kernelre váltás, melyre márciusban kerülhet sor. Augusztusra tervezik az Open WebOS első béta kiadását és szeptemberre már a végleges változatot.

 

A nyílt forráskódú OS azoknak az érdeklődésére tarthat számot, akik nem tartják elég biztonságosnak az Androidot. Sok nevenincs kínai gyártó érdeklődhet az új lehetőség után, de talán még olyan elég jó nevű cégek is innen akaszthatják le okostelefonjaik operációs rendszerét, mint az LG.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.