Hirdetés

Nyílt forráskódú Wi-Fi router



|

Egyedileg fejlesztett alkalmazásokhoz és paranoiásoknak kiváló.

Hirdetés

A NETGEAR bejelentette, hogy bevezet a piacra egy nyílt forráskódú, vezeték nélküli G router-t (WGR614L), hogy az platformként szolgáljon, széles körben támogatva azokat az alkalmazásokat, amelyeket a nyílt forráskódra fejlesztő közösség készít.


wgr614v5.jpg
"Works with Windows Vista" tanúsítvánnyal rendelkezik a WGR614L. Központi egysége egy 240 MHz-es MIPS32 CPU, 16 kilobájtos gyorsítótárral az utasítások és külön 16 kilobájtossal az adatok számára. Magában foglal 4 megabájtnyi flash memóriát és 16 megabájt RAM-ot operatív célokra. A külső 2 dBi antenna mellett a WGR614L tartalmaz egy második antennát is annak érdekében, hogy jobb teljesítményt és hatótávolságot biztosítson. Az útválasztó támogatja az ingyenes, nyílt forráskódú, Linux alapú Tomato és DD-WRT firmware-eket, valamint nemsokára támogatni fogja az OpenWRT-t is.

 

 

A WGR614L-t támogatja a a nyílt forráskódra fejlesztő közösség, amelynek weboldalán (www.myopenrouter.com), találhatók nyílt forráskódú letölthető firmware-ek, blogok, fórumok, cikkek, forráskódok, kezelési útmutatók, valamint felkészült, nyílt forráskódra szakosodott szakértők segítségét kérhetik az alkalmazók.

 

A teljes nevén NETGEAR Open Source Wireless-G Router modellben található egy 10/100 Internet WAN port és egy 4 portos 10/100 LAN switch, magában foglal egy 802.11 g hozzáférési pontot. Támogatja a statikus és dinamikus útválasztást egyaránt a következőkkel: TCP/IP, VPN, pass-through (IPSec, L2TP), NAT, PPTP, PPPoE, DHCP (kliens és szerver), és Bigpond. Található benne egy SPI tűzfal is, amely megvédi a hálózatot az illetéktelen behatolóktól, a vezetéknélküli kapcsolatot pedig a 40-, 128- és 152-bites WEP titkosítás, Wi-Fi Protected Access (WPA), WPA2-PSK, és Wi-Fi Protected Setup (WPS) támogatása teszi biztonságossá. További biztonsági funkciók még a Exposed Host (DMZ), MAC cím hitelesítés, URL tartalom szűrése és az internetes tevékenység naplózása és email-ben történő riasztás küldése.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.