Hirdetés

Nyolcmagos processzort tervezett az LG



|

Az ősi rivális Samsunghoz hasonlóan új vizekre merészkedik a gyártó.

Hirdetés

Az Apple, NVIDIA és Samsung az ARM-es processzorok piacán elért sikereiből ihletet merítve az LG hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan saját lapkakészlet kerülhet a telefonjainak egy részébe. A vállalat kutatási és fejlesztési részlege a tájékoztatás szerint elkészült a vállalat első saját lapkakészletével, az ARM Cortex-A15 architektúrás SoC-ben akár nyolcmagos processzor is düböröghet.


Sejthető módon az Odin névre keresztelt SoC az ARM big.LITTLE megoldására épül, így valójában 8 helyett 2×4 magról van szó, hiszen nem működhetnek egyszerre a magas teljesítményű Cortex-A15-ös és energiatakarékos Cortex-A7-es magok. Sajnos nem tudni, hogy az LG 28 nanométeres gyártástechnológiával készülő lapkakészletébe milyen grafikus processzor és vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő vezérlők kerültek.


Az első Odin SoC-s mobil a szeptemberben megrendezésre kerülő berlini IFA-kiállításon bemutatkozó LG Optimus G II lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.