Hirdetés

Nyomtass zsebből: LG PD233 teszt



|

Az LG zsebméretű fotónyomtatójával bárhol, bármikor készíthetünk egy meglehetősen strapabíró fényképet.

Hirdetés

A nyomtató szóról manapság biztosan nem egy hatalmas behemót jut az eszünkbe, hanem inkább egy multifunkciós készülék, ami fénymásolni és szkennelni is tud. Adjunk szabad utat a képzelőerőnknek, gondolták az LG-nél, és kiadtak egy olyan fotónyomtatót, amit gyakorlatilag a zsebünkben tudunk magunkkal cipelni. Az LG PD233 egy olyan hordozható fotónyomtató, amely azt ígéri, hogy könnyű és kompakt formát ad, extrákkal. 

A vezeték nélküli mini nyomtató külsejére és hordozhatóságára valóban nem lehet panasz, ugyanis mindössze 72,4 x 120,9 x 24 milliméteres méretekkel rendelkezik, tehát kis túlzással valóban elfér a tenyerünkben. A tableteknél is kisebb eszköz ráadásul csak 212 grammot nyom, ezért megszakadni sem kell, ha bepakoljuk a bőröndbe. 

 

 

A készülék anyagminőségével sincs gond, és a ráhelyezett, szívecskékkel díszített elő- és hátlap is kellemes látványt nyújt. A bekapcsológomb mellett egy USB host és egy micro-USB csatlakozót találunk a házon. Az utóbbi segítségével tudjuk tölteni is a nyomtatót, az 500 mA-s akku teljes feltöltése nagyjából 90 percet vesz igénybe. Ezután körülbelül 20 fotót tudunk kinyomtatni. 

 

 

A PD233 legnagyobb érdekessége, hogy nincs szükség tintapatronra a használatához. Az LG egy tintamentes rendszert választott, amely a Zink 2.0-ás fotópapírral működik. Egy fényképpapír 50 x 76 milliméteres, ami azt jelenti, hogy ideális lehet akár pénztárcába is. Már csak azért is, mert az elektronikus eljárás során készülő fotók ellenállnak a piszoknak és a víznek, illetve a gyűrődéseknek is.

 

 

Ráadás, hogy a hátulját lehámozhatjuk a képeknek, ezzel gyakorlatilag egy matricát gyártva. A minőségre abszolút nem lehet panasz, teljesen elégedettek voltunk az eredménnyel. Egy kép nagyjából 45 másodperc alatt készül el, a nyomtató pedig maximum 640 x 1224-as felbontást támogat. Maga a fotópapír sajnos nem olcsó mulatság, 30 darabot körülbelül 5000 forintért tudunk vásárolni a PS2203-as típusból. 

 

 

Hogyan készülnek a képek? A mini nyomtatót okostelefonnal (vagy tablettel) tudjuk használni, Bluetooth-on és NFC-n keresztül. Az Androidot 2.2-től, az iOS-t 5.1-től fölfelé támogatja a hardver, bár sajnos az NFC csak androidos eszközzel működik. Ilyenkor elegendő a matricához érinteni a telefont, de azért a Bluetooth is gyorsnak és hatékonynak bizonyult.

 

 

Ha nem elégszünk meg azzal, hogy bármikor papíralapú fotót nyomhatunk egy ismerősünk kezébe, akkor érdemes lehet megnéznünk, milyen extrákat kínál még az LG. Ehhez az Androidon és iOS-en egyaránt ingyenesen elérhető LG Pocket Photo alkalmazásra lesz szükségünk.

Az app segítségével a Facebookot és a Twittert is könnyedén használhatjuk forrásként, szerkeszthetjük a képeinket, illetve adhatunk hozzájuk különböző effekteket, filtereket. Aki még egyénibbé szeretné varázsolni a fotóit, az könnyedén írhat rájuk szöveget, de még saját készítésű képkeretbe is foglalható a korábban megörökített pillanat. A végeredményt aztán vagy kinyomtatjuk, vagy virtuálisan küldjük tovább. 

 

 

Összességében elmondható, hogy az LG PD233 egy nagyon kompakt és trendi kütyü, aminek a láttán bármelyik ismerősünk szája tátva marad. A kinyomtatott fényképek bár viszonylag kicsik, a minőségük és a tartósságuk remek. Nem lehet panasz a használatra sem, hiszen az app nem kötelező a nyomtatáshoz, csak ha szerkesztgetni akarjuk a képeket. Jó pont az NFC, bár a Bluetooth is abszolút kielégítő megoldás. A készülék legnagyobb hátránya maga az ára, hiszen 35 000 forintról van szó, de ez egyes üzletekben jóval 40 000 fölött is lehet. Ennyiért talán kicsit luxus egy hordozható fotónyomtatót tartani a táskánkban (vagy a fiókban), főleg, hogy a fotópapír sem a legolcsóbb hozzá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.