Hirdetés

Nyugdíjba mennek az AMD FM1 és AM3 processzorai



|

2014-ben teljesen leváltja az AMD az FM1-es és az AM3-as processzorait.

Hirdetés

Az AMD fejlettebb processzorai közé tartoznak jelenleg az FM2 és az AM3+ foglalatba illeszthető modelljei, azonban a piacon vannak még az FM1-es és az AM3-as CPU-k és APU-k is. Az Advanced Micro Devices most úgy döntött, lassan ideje kivonni a forgalomból ezeket a lapkákat. 

Pontos dátumot nem közölt a gyártó a két sorozat nyugdíjazásával kapcsolatban, azonban hamarosan megtörténik a váltás az FM2 és az AM3+ foglalatokba illeszthető változatokra. Az FM2 egyébként a jelenlegi legnépszerűbb APU-kat takarja az AMD-től, míg az AM3+ a felsőkategóriás processzorokat szolgálja ki. 

A Digitimes forrásai szerint az AMD fokozatosan vezeti ki a piacról a processzorait, és már ebben a hónapban elkezdődik a nyugdíjazások sorozata, ami jövőre fejeződhet be (így nagyjából egy év alatt zajlik le). A hírek szerint az FM1-es APU-k már az ősszel lekerülhetnek a boltok polcairól, az AM3-as processzorok viszont valamivel tovább maradnak a kereskedelemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.