Hirdetés

Nem vezetik ki Európából az RTX 30-széria Founders Editionjét



|

Az ellenkezőjét állító pletykák szerencsére tévesnek bizonyultak, más kérdés, hogy a durva készlethiányon ez sem enyhít.

Hirdetés

A napokban több helyen is felbukkantak olyan jelentések, melyek szerint az Nvidia az öreg kontinensen befejezte az RTX 30-sorozathoz tartozó Founders Editionök árusítását. Az aggasztó híresztelések elindítói abból következtettek erre, hogy a referenciakártyák egyszerűen eltűntek az Nvidia hivatalos weboldaláról.

Azóta viszont kiderült, hogy vaklármáról volt szó, mivel a GPU-k visszakerültek a kínálatba, a cég pedig közölte, hogy csupán a honlap technikai (caching) hibája miatt  nem voltak láthatók. Így tehát legalább emiatt nem kell aggódni, ha már a súlyos készlethiány éppen elég bosszúságot okoz a leendő vásárlóknak.  

Hirdetés

A világszerte tapasztalható videokártyaéhséget több tényező is hajtja. Egyrészt a COVID-19 komolyan betett az alkatrészellátásnak, a gyártásnak és a szállításoknak, miközben az otthonukba kényszerült emberek a korábbinál nagyobb érdeklődést tanúsítanak a GPU-k iránt. Ehhez jönnek még a nyerészkedők és a kriptovaluták árfolyamának kilövése, ami miatt a bányászok is elképesztő mennyiségben vásárolják fel az ehhez szükséges hardvereket: az egyik ilyen szörnyetegben például 78 db GTX 3080 dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.