Hirdetés

OC-kiadású Radeon HD 6870 az MSI-tól és a PowerColortől



|

Mindkét gyártó megnövelt teljesítménnyel és egyedi hűtővel kínálja az AMD új kártyáját.

Hirdetés

Két új, OC-változatú Radeon HD 6870-es grafikus kártya is bemutatkozott. Az egyik a PowerColor, a másik az MSI jóvoltából. Mindkettő közös jellemzője, hogy gyárilag megnövelt teljesítménnyel rendelkeznek a referenciamodellhez képest, és egyedi hűtést is kaptak.

A PowerColor PCS+ HD6870 egy 92 milliméteres ventilátorral és három réz hőcsővel dolgozik, aminek köszönhetően 15%-kal lesz hűvösebb a vezérlő. A kártya 1120 stream processzorral dolgozik, a GPU órajelét 900-ról 940 MHz-re növelték, a 256 bites memóriainterfész pedig 1 GB GDDR5-ös VRAM-mal birkózik meg, amely az eredeti 4200 helyett 4400 MHz-en ketyeg.

 

A CrossFireX-támogatással érkező videokártyára dual DVI, HDMI és két mini DisplayPort kimenet került, a csomagba pedig egy ajándék példány az Activision nagy sikerű FPS-éből, a Call of Duty: Modern Warfware 2-ből.

Az MSI ugyan nem ad ajándék játékot a tuningolt Radeon HD 6870-éhez, azonban valamivel érdekesebb megoldást választott. Ez pedig a Twin Frozr II hűtőegységet jelenti, ami csendesebb működést és hűvösebb hőmérsékleteket eredményez.

 

Bár a pontos értékek nem ismertek, az MSI is megnövelt teljesítménnyel dobja majd piacra az új kártyát, amelynek legfőbb érdekessége a fentebb említett hűtő: annak hála ugyanis 19 Celsius-fokkal hűvösebb és 12,8 dB-lel halkabb a referenciamodellnél az MSI mostani megoldása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.