Hirdetés

Octane Petrol SSD-k az OCZ-től



|

Az OCZ keresletnövekedést remél a HDD-hiány miatt.

Hirdetés

Az OCZ legújabb SSD-sorozata az Octane Petrol nevet viseli. A gyártó a továbbra is tartó merevlemezhiány miatt azt reméli, hogy megnő a kereslet az SSD-meghajtók iránt. Ezt úgy tudják elősegíteni, hogy az alacsonyabb ár érdekében a teljesítményből is visszavesznek.

 

Az Octane Petrol meghajtók MLC NAND Flash memóriát alkalmaznak, és 6 Gbps-os SATA interfészt használnak. Az olvasási és írási sebességek a tárhely méretétől függenek, a leggyorsabb meghajtó 370 és 250 megabájt per másodperces adatmozgatásra képes.

 

Az OCZ jóval nagyobb sebességeket is elérhetett volna, azonban SandForce vezérlők helyett Indilinx Everest lapkákat használtak. A 2,5 hüvelykes meghajtók rendelkeznek TRIM-támogatással is, becsült élettartamuk 1,25 millió üzemóra. A 64, 128, 256 és 512 gigabájtos meghajtók várhatóan 84,50; 139,84; 296,14 és 600,50 eurós árakon lesznek megvásárolhatóak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.