Hirdetés

OCZ DDR3 PC3-12800 1600 MHz



|

Már többször bemutattuk, hogy a DDR3 nem teljesít úgy, ahogyan azt korábban elvártuk. Most azonban fordult a kocka.

Hirdetés

Rohamléptekkel emelkedik a DDR3 memória órajele, miközben a késleltetés csökken – mindez annak ellenére, hogy a DDR3 modulok egyelőre csak a tehetősebb vásárlók játékszerei. Az OCZ 1600 megahertzes órajelen működő modulja az elméleti szabvány határait feszegetik (a gyakorlatban a JEDEC által elfogadott legmagasabb DDR3 órajel 1333 megahertz), ugyanakkor már az ennél gyorsabb, 1800 megahertzes modulok is piacon vannak – hazánkban is.

 

ocz_ddr3.jpg
 

 

Bár korábbi tesztjeink alapján a DDR3 nem mutatott előrelépést a DDR2-höz képest, úgy tűnik, mégiscsak van az új szabványban extra potenciál, főleg ha olyan processzort használunk, amely alap 1333 megahertzes FSB-órajelen működik – ahogyan ezt tesztünkben mi is tettük. Mivel az OCZ 1600 megahertzes órajele nem hivatalos, ezért ez az érték csak a külső órajel-frekvencia (FSB) 1600 megahertzre emelésével érhető el.

 

Üröm az örömben, hogy a fantasztikus teljesítményű memóriákért cserébe egy komplett PC árát kell a kasszánál hagynunk.

 

ocz_k.jpg

Kattintson a képre a teszteredmények nagyításához! 

 

Forgalmazó: OHS Kft.

Ár: 189 000 Ft

 

Adatok

  • 1600 megahertzes órajel
  • 2 gigabájtos kétcsatornás kiszerelés
  • 7-7-7-20 időzítés
  • 1,9 voltos működési feszültség
  • Hűtőborda

 

Értékelés

Előny: jelentős sebességnövekedés

Hátrány: megfizethetetlen

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.