Hirdetés

OCZ Flex XLC DDR2 - vízhűtéses villámgyors memória



|

Tesztlaborunk megvizsgálta a több szempontból is különlegesnek számító Flex XLC-t.

Hirdetés

Az OCZ Flex XLC-t a világ leggyorsabb DDR2 moduljai közé sorolják. Bár a nálunk járt modell „csupán" 1150 megahertzen működik - azaz PC9200 jelzésű -, létezik 1200 megahertzes (PC9600) változata is. Figyelemre méltó, hogy ilyen magas órajel mellett az 5-5-5-18 időzítések meglehetősen alacsonynak számítanak. Ám az XLC nemcsak magas órajele és alacsony időzítése miatt különleges: amennyiben vízhűtésünk van, akkor a modulokat is beszerelhetjük a keringési körbe, mivel a hűtőborda kialakítása mindezt lehetővé teszi számunkra (ugyanakkor passzív módban is minden további nélkül használhatjuk). Kell is a hűtés, tekintve, hogy a legmagasabb órajel eléréséhez 2,3 volt modulfeszültség szükséges.

 

oczflex1.jpg

 

Az OCZ Flex XLC megvásárlását csak azoknak ajánljuk, akik kiaknázzák a vízhűtés lehetőségeit és a processzorban rejlő tuningpotenciált (ugyanis gyári FSB-órajelen az XLC nem lesz gyorsabb, mint egy jobbfajta 667-800 megahertzes modul).

 

oczflex2.jpg

 

Az egyedi kialakítás és szinte egyedülállóan magas órajel miatt az OCZ Flex XLC-t egy Technológiai Díjjal jutalmazzuk.

 

Adatok:

  • 1150 megarhertz
  • 5-5-5-18 késleltetés
  • 2,35 volt működési feszültség
  • Passzív vagy vizes hűtés
  • 8 rétegű NYÁK

 

Értékelés:

OCZ Flex XLC DDR2

Előny: egyedülálló hűtés, kiváló teljesítmény

Hátrány: drága

Teljesítmény: 94

Szolgáltatás: 96

Ár/érték: 83

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.