Hirdetés

OCZ: megérkezett a firmware-frissítés a problémás SSD-khez



|

A SandForce-szal karöltve hamar kiadták a Vertex 3 és Agility 3 meghajtókhoz a hibajavító firmware-frissítést.

Hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, a SandForce 2000-alapú SSD-meghajtókkal komoly problémák merültek fel. Több gyártó termékét is érinti a hiba, azonban eltérő mértékben. Az OCZ, az OWC és a Corsair meghajtók felhasználói is tapasztalták a hibákat. A meghajtók számos esetben egyszerűen leálltak, és nem működtek tovább. Előfordultak még olyan hibák is, amelyek kékhalállal végződnek, RAID-problémákat okoztak, de számos esetben már a BIOS sem tudja érzékelni az adattárolókat.

 

Az OCZ hamar jelezte, hogy a Vertex 3 és az Agility 3 szériák is szenvednek a hibától, azonban hangsúlyozták, hogy náluk sokkal kevésbé súlyos a helyzet, a felhasználók kevesebb mint 1 százalékát érinti a hiba. Arra is rámutattak, hogy nem kényszerülnek a Vertex 3 és az Agility 3 visszahívására, ugyanis egy egyszerű firmware-frissítéssel meg tudják majd hamarosan oldani a problémákat. Az OCZ szerint őket azért érinti kevésbé a hibajelenségek sorozata, mert - ellentétben másokkal - nem referenciamegoldásokat használnak, és saját gyártósorukon készítik a meghajtókat.

 

A gyártó a SandForce-szal karöltve hamar elkészült a szükséges firmware-frissítéssel (2.08), ami a felmerült hibák túlnyomó részét kiküszöböli. Az OCZ minden felhasználójának az új firmware használatát javasolja, amely a hivatalos fórumukon keresztül minden szükséges információval és instrukcióval elérhető az alábbi helyen

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.