Hirdetés

OCZ RevoDrive Hybrid - SSD és HDD egyben



|

A neves gyártó bemutatta legújabb PCI-Express alapú megoldását.

Hirdetés

Már korábban is láthattunk hasonló megoldásokat, ám inkább jellemzően a vállalati szegmensben éltek a jelenleg látott lehetőséggel.

 

Az OCZ, méltán híres SSD gyrátó RevoDrive szériája a brutális teljesítményről, és a PCI-Express csatlakozóról volt híres. A nagy sebesség viszont a legtöbbeknek nem elég, ugyanis kellően nagy tárhelyet is szeretnének magukénak tudni. A Revo széria - de igazából az egész SSD piac - még nem tart ott, hogy emberi áron 60 vagy 120 gigabájtnál nagyobb megoldásokat kínáljon, de van egy alternatív megoldás.

 

Az 1x-es PCI-E csatolós RevoDrive Hybrid egy 100 gigabájtnyi MLC NAND flash lapkát, valamint egy 1 terrabájtos merevlemezt hordoz a hátán, mely az Intel Lucid Logix elvéhez hasonlóan, a fontosabbnak vélt, és gyakrabban használt fájlokat átmozgatja a HDD-ről, a jóval gyorsabb elérést és sebességet biztosító SSD-re.

Az 500 dollárba kerülő eszköz elméletben 910MB/s sávszélességgel operálhat, de ez csak a későbbi tesztekből derülheti ki pontosan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.