Hirdetés

OCZ RevoDrive: jön a PCI-E-s SSD



|

A 120 és 240 gigabájtos SSD-meghajtó olvasási sebessége elérheti az 540 MB per másodpercet.

Hirdetés

Az OCZ RevoDrive nem egy hagyományos, 2,5 hüvelykes SATA meghajtó, hanem egy olyan tároló, amely PCI-E férőhelybe csatlakozik, és egyszerre akár két SSD is helyet foglal az áramköri lapján. A meghajtó 120 és 240 gigabájtos változatokban érhető el.

 

Mindkettő MLC NAND flash memóriával érkezik, és Sandforce SD-1200 vezérlő található bennük. Ezek RAID 0 konfigurációban működnek együtt, az adatátviteli sebesség pedig közel megduplázódik. A RevoDrive az ígéretek szerint elérheti az 540 MB per másodperces olvasási és a 480 megabájt per másodperces írási sebességet is. A stabil, állandó írási sebesség 400 MB per másodperc.

 

A PCI-E felület négy lane-je miatt ez az óriási sebesség könnyedén biztosított, hiszen így 1 GB sem lenne gond másodpercenként. Bár SATA interfészhez nem csatlakozik a meghajtó, az OCZ ígérete szerint bootolni is lehet róla. Tétlen állapotban 3 wattot fogyaszt a RevoDrive, míg 8 wattot működés közben.

 

A három év garanciával érkező RevoDrive már rendelhető: a kisebbik, 120 gigabájtos válozat 335 angol fontba, míg a 240 gigabájtos 600 angol fontba kerül. Az OCZ gigabájtosként három dolláros SSD-je új utat nyithat a PCI-E-alapú SSD-k piacán, ugyanis a RevoDrive nem csak a legdrágább üzleti alkalmazásokhoz lehet majd elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.