Hirdetés

OCZ Synapse Cache SSD-k a gyors, hibrid adattároláshoz



|

Az új meghajtó nagy előrelépést jelenthet a hibrid SSD/HDD rendszerű adattárolásban.

Hirdetés

Az SSD-meghajtóból és hagyományos merevlemezből összeállított adattárolási konfigurációk egyre nagyobb teret nyernek. Az OCZ a keletkező hullámot meglovagolva bemutatta legújabb SSD-szériáját, amelyet szándékosan az ilyen rendszerekhez terveztek (gyakorlatilag cache-ként működnek a rendszerben). A meghajtók az úgynevezett Dataplex cache szoftverrel érkeznek, amelyek segítségével bármilyen SATA-képes PC képes kezelni a hibrid konfigurációt (SSD és HDD).

 

 

A Synapse Cache meghajtók 2,5 hüvelykesek, 6 gigabit per másodperces SATA interfészen át működnek, és MLC NAND Flash memórialapkákat használnak. Becsült élettartamuk 2 millió üzemóra. A TRIM-támogatással rendelkező eszközök olvasási és írási sebessége eléri az 550 és a 490 megabájt per másodperces sebességet a kisebb, 64 gigabájtos modell esetében, míg az 550 és az 510 megabájt per másodperces sebességet a 128 gigabájtos verziónál.

 

A hibrid rendszerek előnye, hogy ötvözik az SSD-k elképesztő gyorsaságát, ugyanakkor a merevlemeznek köszönhetően a HDD-ktől megszokott óriási tárhelyet is biztosítják. A Dataplex szoftverrel az OCZ pontosan ezt szeretné megvalósítani és eljuttatni a felhasználóknak. Ebben pedig az új Synapse Cache SSD-k segédkeznek, amelyek az ígéretek szerint kimagasló teljesítményt nyújtanak, emellé pedig óriási tárhely is párosulhat.

 

A Synapse Cache SSD-k hamarosan a boltokba kerülnek, három év garanciával. A lentebbi képen az látható, hogy a második és a harmadik rendszerindítás után mennyivel növekedett meg a hibrid konfigurációs rendszer teljesítménye egy hagyományos, szimpla merevlemezzel ellátott PC-jéhez képest.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.