Hirdetés

OCZ Z-Drive R3: szupergyors SSD-meghajtó



|

Az üzleti felhasználásra szánt SSD olvasási sebessége eléri az 1000 megabájt per másodpercet.

Hirdetés

Az OCZ következőgenerációs SSD-meghajtója már a 2011-es CES-en is látható volt, most pedig hivatalosan is bemutatkozott a Z-Drive R3 P84. Az SSD-t elsősorban üzleti felhasználásra szánják, ahol fontos a kimagasló teljesítmény, megbízhatóság és a kialakítás is.

 

A PCI-Express x8 foglalatba illeszthető adattároló magasság és hossz tekintetében is kisméretű kialakítást kapott; a szokásos értékek felével kell számolnunk, így a vékony szerverekbe is beépíthető a meghajtó. Kettő vagy négy SandForce SF-1565 vezérlőt találunk rajta, amelyek RAID-ben működnek, illetve MLC NAND Flash memórialapkákat, amelyek az OCZ VCA technológiáját használják. Utóbbinak köszönhető a kimagasló teljesítmény és a minimális keresési idő.

 

 

Az új Z-Drive-ok TRIM-, NCQ- és TCQ-támogatással, valamint SMART monitorozásra való képességgel is rendelkeznek. Élettartamuk 10 millió üzemóra, maximális olvasási és írási sebességük 1000, illetve 970 megabájt másodpercenként. A másodpercenként elvégezhető I/O-műveletek száma 135 000.

 

A Z-Drive R3 sorozatot egy 300 gigabájtos, egy 600 gigabájtos és egy 1,2 terabájtos modell alkotja. Mindegyik esetében három év garanciát kínál az OCZ. Sajnos a villámgyors SSD-meghajtók ára nem derült ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.