Hirdetés

OKI B440dn nyomtató teszt



|

Az OKI B440dn trükkje, hogy többféle kellékanyag kapható hozzá.

Hirdetés

Nem az apró személyi, hanem a valamivel nagyobb alapterületű kis munkacsoportos nyomtatók közé tartozik a B440dn. A méret többletért a beépített duplex és Ethernet 10/100 csatlakozás kárpótolja a vásárlót. Két soros szöveges kijelző mutatja az aktuális üzeneteket és ez könnyíti meg a beállítások (pl. hálózat) kezelését is.
Viszonylag nagy, 530 A/4-es oldal az alapkiépítésben rendelkezésre álló tálca papírkapacitása, emellett egy 50 lapos egyedi adagoló hajtható ki a homlokzatból, utóbbi 163 grammos négyzetméterenkénti papír egységsúlyig használható. Nagyobb terhelés esetén válhat szükségessé a második, opcionális, 530 lapos tálca beszerzése.

 

 

oki_b440dn_.jpg
 

 


Mind PCL, mind PostScript meghajtóprogramokat mellékel a gyártó, ezek révén gyakorlatilag bármely mai 32 vagy 64 bites operációs rendszer alól használható a nyomtató. Sebességére, azon belül a feldolgozás teljesítményére nem lehet panaszunk, mintegy fél perc alatt készít el egy 10 oldalas szöveget és egy  képekkel tűzdelt irodai dokumentumot is, az oldal összetettsége gyakorlatilag nem lassítja a feldolgozást. A duplex használata valamelyest lassít a munkán, 10 oldal szöveg kétoldalasan már 58 másodpercig készül. Valódi 1200×1200 dpi felbontású LED nyomtatóművel dolgozik. Általában hamar indult a nyomtató, de azért nem mindig, tesztünk során alvó állapotból 29 másodpercbe telt egy Windows tesztoldal kinyomtatása, ugyanehhez meleg állapotában már csak 13 másodperc kellett. A nyomatminőség teljesen megfelel az irodai lézernyomtatókkal szemben támasztható elvárásoknak.

 

Inkább a szolgáltatás, semmint a készülék különlegessége, hogy többféle kapacitásban is kaphatunk hozzá toner kazettát, így választhatunk az alacsonyabb összegű kiadás illetve a kedvezőbb lapköltség között.  3000, 7000 és 10000 oldal kapacitású (ISO szerint) toner patronok kaphatók, melyekkel rendre bruttó 5,82, 4,31 és 3,82 forintos lapköltségre számíthatunk. Magyarán még a leggazdaságtalanabb utánpótlással is a legolcsóbban nyomtató kis munkacsoportos lézerek közé pozicionálja magát a B440dn.
Ez a lehetőség nincs meg a gyártó kisebb modelljeiben, így a magasabb készülékárat a többféle kellékanyag mellett a nagyobb papírkapacitás, a PostScript 3 támogatás és a masszívabb felépítés, nagyobb terhelhetőség számlájára írtuk. Túl sok és drága a B440dn egy egyszemélyes irodába, de kis, heterogén munkacsoportok számára megérheti a többletköltséget, különös tekintettel takarékosságára.


Névjegy

 

Termék: OKI B440dn

Forgalmazó: OKI Systems (Magyarország) Kft.

Ár: 119 000 Ft

Web:  katt ide

 

Adatok

 

  • LED nyomtató technológia
  • 28 A/4 lap nyomtatása percenként
  • 1200×1200 DPI felbontás
  • USB 2.0 és Ethernet 10/100 csatlakozás
  • PCL5e, PCL6, Epson FX, IBM ProPrinter, PostScript3 nyomtatónyelvek
  • 297 megahertzes PowerPC405 processzor
  • Külön cserélhető fényhenger és toner
  • Maximális terhelés havi 70 000 oldal
  • Számított lapköltség 3,82 Ft (10 000 oldal kapacitású tonerrel)

 

 

Értékelés

 

OKI B440dn

Előny:  Olcsó nyomtatás, többféle kellékanyag a kínálatban, széleskörű kompatibilitás

Hátrány:  Maga a készülék drága

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 3,5

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.