Hirdetés

Okos vendégmódot kaptak az OnHub routerek



|

A vendégek által elérhető otthoni eszközök köre is szabályozható.

Hirdetés

Tavaly augusztusban a Google váratlanul leleplezte az OnHub projektjét, amely keretében lényegében saját routereket kínál a fogyasztók számára. Az eszközök érdekességét a szoftverük jelenti, ugyanis a Google házon belül fejleszti azt, a hardveres partnerei - jelenleg a TP-Link és ASUS - tényleg csak a vasakat szolgáltatják.

Hirdetés


Az OnHub routerek rendszeresen kapnak szoftverfrissítéseket, a Google illetékesei új funkcionalitásokat és biztonsági problémákat orvosnak a patchekben. A héten elérhetővé fog válni a hálózati eszközök legújabb frissítése, amely legnagyobb újdonságát az okosnak nevezhető vendégmód jelenti. A lehetőséggel nem csak egy ideiglenes és eldobható Wi-Fi hálózat hozható létre a látogatók számára, de az is testre szabható, hogy a hálózat melyik eszközeit láthatják a vendégek; például hozzáférhetnek a hangfalszetthez, de nem streamelhetnek a Chromecastra.


A másik hasznos újdonság, hogy szabadon választott, az eredetinél beszédesebb nevek adhatóak a hálózatra már felcsatlakoztatott eszközök számára, ezzel megkönnyítve az azonosításukat.


(Forrás: 9to5Google, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.