Hirdetés

Okosórákkal a cukorbetegség ellen



|

Az Apple, a Google és a Samsung is mérni akarja a vércukorszintet az okosórájával.

Hirdetés

A Reuters olyan emberektől szerzett információkat, akik állítólag tisztában vannak az Apple, a Google és a Samsung terveivel. A hírek szerint mindhárom cég azzal kísérletezik, hogyan mérhetnék okosórák segítségével a vércukorszintet. Természetesen az eljárás nem invazív módon történne, tehát meglehetősen csábító lenne azoknak, akik cukorbetegség miatt rendszeresen vérmintát vesznek. 

Hirdetés

A Samsungnak a Galaxy Gear és a Gear 2 keretében már van okosórája, a Google pedig az Android Wear platformmal robbanhat be a piacra. Az Apple iWatch-ról már nagyon régóta pletykálnak, de arról semmi hivatalosat nem tudni. 

A vállalatok célja annyiban közös, hogy mindegyik az egészségünket akarja a középpontba állítani. Ehhez egyre több szenzort akarnak beletömni a viselhető kütyüikbe, de jelenleg az egyszerű lépésszámlálóktól nem igazán jutnak tovább.

Mindennek a hátterében az áll, ami akadályt jelent a vércukorszint mérésével kapcsolatban is. Eddig minden próbálkozás pontatlan eredményeket hozott, az egyetlen megbízható vizsgálati mód a vér ellenőrzése volt. Noha a Google-nek van glükózszintet mérő kontaktlencséje prototípusként, a Samsung figyelmeztetőrendszert szeretne a cukorbetegeknek, az iWatch pedig még izzadtságot is elemezne, sok funkció még túlmutat a kézzel fogható lehetőségeken. 

 

Fotó: androidpolice.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.