Hirdetés

Okostelefon akár 320 GB háttértárral



|

Megérkezett a Razer játékkonzolja, extrém játékvezérlő a Mad Catz kínálatában.

Hirdetés

A Las Vegasban már javában folyó Consumer Electronics Show eddig bővelkedett az érdekes új fejlesztésekben, tavaly boldog-boldogtalan az olcsó táblagépekkel próbálta lenyűgözni a nagyérdeműt. Nézzünk néhány érdekességet az elmúlt napból!

Hirdetés


Dual SIM helyett dual microSD

A nem túlinspirált nevű és megjelenésű Saygus V2 okostelefon – legjobb tudomásunk szerint világelsőként – 320 GB tárhelyet képes biztosítani. A komoly médiafogyasztóknak szánt készülék titka, hogy 64 GB belső tárhely található benne, amelyet kettő darab 128 gigabájtos microSD kártyával lehetséges bővíteni.


Egyéb hardvereit tekintve sem gyenge a Saygus mobilja: 5 colos és 1920×1080 pixeles érintőkijelző, 13 megapixeles előlapi kamera, 21 megapixeles hátlapi szenzor (autofókusz, dupla LED-es vaku), négymagos és 2,5 GHz-es processzorú Qualcomm Snapdragon SoC, 3 GB RAM, Wireless Qi vezeték nélküli töltés, LTE, NFC, Wi-Fi 802.11ac, Harman Kardon hangszórók, ujjlenyomat-olvasó, 3100 milliamperes akku.


A heteken belül ismeretlen áron (a Saygus szerint „a konkurenciánál 100 dollárral olcsóbban”) piacra kerülő készülék Android 4.4.4 operációs rendszert futtat, a független verziókon a root-hozzáférés is az alapfelszereltség része.


Mad Catz LYNX 9

Nevéhez méltóan a Mad Catz már számos meglepő termékkel állt már elő, de a LYNX 9 még tőlük is szokatlan. Alapjában véve egy Bluetooth kapcsolatot használó gamepadről van szó, azonban a kütyü moduláris, az igényeknek megfelelően szétszedhető és összerakható. Nem túl hatékony körülírni az ilyen termékeket, így inkább hagyjuk, hogy a lenti videó beszéljen helyettünk. A játékvezérlő 299 eurós áron fog piacra kerülni, természetesen ennyi pénzért a doboz tartalmazza az LYNX 9 összes kiegészítőjét (dokkoló, állvány, billentyűzet, különféle kábelek).


Razer Forge TV

A gamerekre fókuszáló Razer bemutatta a 99 dolláros kezdőárú Forge TV mikrokonzolját, a terméken Android TV szoftver fut. Ennyi pénzért cserébe nem csak egy szép doboz jár: a konzolban Qualcomm Snapdragon 805 lapkakészlet (négymagos CPU, Adreno 420 GPU), 2 GB memória, 16 GB háttértár, Bluetooth és Wi-Fi vezérlők találhatóak. Portok terén sem kell szégyenkeznie a hardvernek, ugyanis teljes méretű HDMI 1.4, Ethernet és USB 3.0 is található rajta.


A Razer természetesen a saját „Serval” nevű gamepadjét ajánlja hozzá: ez nincs benne a fenti 99 dolláros árban, külön megvásárolva 80 dollárba kerül a játékvezérlő. Megemlítendő, hogy billentyűzetet és egeret is árul majd hozzá a vállalat, méghozzá 130 dollárért. A Razer Forge TV valamikor a tavasz során kerül kereskedelmi forgalomba.


Brutális méretű tabletek, tehetős szülőjű gyermekeknek

A gyermekeknek kitalált kütyük készítésében utazó Fuhu váratlanul bejelentette a világ legnagyobb „táblagépeit”: az androidos Nabi termékcsalád új falra szerelendő tagjai 42 – 55 – 65 hüvelykes kivitelben lesznek elérhetőek. A két nagyobb modellbe Full HD kijelző került, a legnagyobb pedig 4K-s (Ultra HD) panellel is beszerezhető lesz. Túl sok technikai részlet nem ismert, azonban a modellek 699 – 3999 dolláros (188 ezer – 1,07 millió forintos) árát figyelembe véve ez igazából lényegtelen. A termékek valamikor az év második felében kerülnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.