Hirdetés

Okostelefon méretű számítógép a Tango PC



|

Csak egy dokkoló kell AMD-s alapokon nyugvó eszköz használatához.

Hirdetés

A számítógép szó kiejtésekor az emberek lelki szemei előtt egy asztali gép vagy laptop bukkan fel, azonban a Tango névre hallgató vállalat szerint elavult sztereotípiáról van szó. A cég Tango PC névre hallgató terméke egy okostelefon méretű eszköz, amely ettől függetlenül egy klasszikus, korlátozott mértékben játékra is használható PC.
 

Hirdetés


A 125 × 82 × 13,5 mm-es mérete miatt akár zsebben is elférő dobozba négymagos és 2 gigahertzes processzorú AMD A6-5200 mobil APU került, a grafikus alrendszere Radeon HD 8400. A kütyü maximum 8 GB rendszermemóriát képes kezelni, a háttértára pedig mSATA formatervű SSD. A használatához szükséges egy dokkolóállomás, ezen DisplayPort, HDMI, 3×USB 2.0, USB 3.0, RJ-45 és fejhallgató csatlakozók találhatóak, plusz a Wi-Fi modul is ebben kapott helyet.
 


A koncepció ezekből sejthetően az, hogy otthon és a munkahelyen is egyetlen számítógépet tudjunk használni, azonban mindezt egy laptopoknál is könnyebben hordozható hardverrel lehessen megvalósítani. A Tango jelenleg a második kickstarteres pénzgyűjtését folytatja: a termék kész, azonban a tömeggyártás beindításához 250 ezer dollár tőkére van szüksége a vállalatnak. A megfelelő összeget adakozók természetesen kapnak egyet a számítógépből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.