Hirdetés

Okostelefonokba megy a 3D NAND flash tárhely



|

A Micron bemutatta a következő-generációs készülékekhez szánt megoldását - 2020-ra 1 TB-os okostelefonok jöhetnek.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy a flash tárhelyek méretét tovább növeljék, a gyártók előálltak a 3D-s NAND flash technológiával, vagyis a memóriacellákat egymásra halmozták a sűrűség növelése érdekében. 

Hirdetés

A Micron most bemutatta az első olyan 3D NAND flash memóriát, amelyet mobilos eszközökhöz fejlesztettek. Jelenleg a technológia leginkább asztali gépekhez és laptopokhoz vagy szerverekhez szánt SSD-kben van jelen. 

Hasonló csónakban evez a Samsung is, amely korábban egy 256 GB-os UFS tárhelymegoldást mutatott be a saját V NAND flash technológiájára alapozva. 

A Micron a csúcskategória mellett a középkategóriát is meghódítaná. Az első chipje egy 32 GB-os UFS 2.1-es darab. A cég jóslatai szerint azonban 2020-ra 1 TB-os okostelefonok is lehetnek a piacon. 

Természetesen a gyártók más utat is választhatnak: maradhatnak a jelenlegi 16, 32 és 64 GB-os tárhelyek is, kisebb méretben, és így nagyobb akkumulátorral. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.