Hirdetés

Október 1-jétől kapható a PSP Go



|

A Sony hivatalosan is bemutatta új kézikonzolját - a PSP Go október 1-jétől lesz megvásárolható.

Hirdetés

 

A Sony új kézikonzoljáról gyakorlatilag már április vége óta tudni, május 30-án pedig közel minden információ kiszivárgott az így már a hivatalos bemutató előtt megismert PSP Góról. Most a Sony hivatalosan is bemutatta a konzolt az E3-on.

 

A bemutatón a kézigépet egyébként az E3 legrosszabbul tartott titkának nevezték - a fentiek nyomán nem véletlenül. A korábban már kitudódott specifikációk nagy része igaznak bizonyult: a szétcsúsztatható PSP Go egy 3,8 hüvelykes LCD-kijelzőt (480 x 272 pixel) kapott, EDR-képes, 2.0-ás Bluetooth-modult, valamint 16 GB belső tárhelyet.

 

psp_go.jpg
Képforrás: Engadget

 

Az új játékgép 50%-kal kisebb és 40%-kal könnyebb az eredeti PSP-1000-nél. Utóbbi feltehetően egyszerű módon abból adódik, hogy ebben már nincsen UMD-meghajtó. Hiszen nincsen, a Góból ezt kihagyták. A játékokat inkább Memory Stick Micro memóriakártyán, vagy a PlayStation Networkön keresztül érhetjük el.

 

A 128 x 16,5 x 69 milliméteres konzol 159 grammot nyom, 333 MHz-es processzorához 64 MB memória társul. A beépített sztereó hangszórók és mikrofon mellett USB portot, és analóg videókimenetet is találunk a gépen, amelybe Wi-Fi-modul (802.11b) is került. A PSP Go zenei képességei is fejlődtek, méghozzá a Sense Me nevű megoldással, ami egy, a Pandorára vagy az iTunes Genius-ra hasonlító automata lejátszási lista.

 

A kézikonzol Európában október 1-jétől vásárolható meg, és már az ára is ismert. Sajnos utóbbi nem csökkent az UMD-meghajtó hiánya miatt: a PSP Go 249 dollárért (51 000 forint) lesz majd hazavihető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.