Hirdetés

Október 13-án jönnek az AMD FX processzorok



|

Hat modellel startolhat el a várva-várt Bulldozer-alapú FX széria.

Hirdetés

A játékosok és a tuningkedvelő felhasználók által hosszú ideje várt nagyteljesítményű AMD FX processzorok hamarosan a boltokba kerülhetnek, legalábbis a legfrissebb hírek szerint, amelyeket a processzorokkal kapcsolatos információk tekintetében igen pontos Nordic Hardware tudott meg.

 

A Bulldozer architektúrára építkező FX szériás processzorok várható megjelenési dátuma október 13., a sunnyvale-i vállalat pedig már meg is kezdte a lapkák tömeges termelését. A június óta hullámvasút-pályán késő processzorok egy hónapon belül megérkeznek, összesen hat modell.

 

 

A hatból négy nyolcmagos lesz, a másik kettő pedig hat-, illetve négymagos. A leggyorsabb CPU ezek közül az FX-8150, amelynek alap órajele 3,6 GHz, de ez Turbo módban 4,2 GHz-re emelkedik. A 8 MB L2 cache memóriával rendelkező processzor fogyasztása 125 watt.

 

A második legerősebb az FX-8120, amely hasonló paraméterekkel rendelkezik, ellenben az órajele 3,1 GHz (Turbo módban 4 GHz). Ez a CPU egyébként két különböző kiadásban is elérhető lesz; az egyik 125, a másik 95 wattot fogyaszt majd. Az FX-8100 alap órajele 2,8 GHz, ami 3,7 GHz-re növelhető. A hatmagos FX-6100 3,3 GHz-en dolgozik, kérésre azonban 3,8 GHz-en - 6 MB L2 cache memóriával rendelkezik. A négymagos FX-4100 3,6 GHz-es órajelen működik, ami 3,8 GHz-ig növelhető. A Nordic Hardware egyébként a premier időpontján felül egy FX-8150-es CPU-hoz is hozzájutott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.