Hirdetés

Októberben jöhetnek az AMD FX processzorai



|

Az első Bulldozerre építő Zambezi processzorok a legfrissebb hírek szerint csak októberben kerülhetnek a piacra.

Hirdetés

Az AMD várva-várt FX processzorai (kódnevükön Zambezi) az első lapkák, amelyek a Bulldozer platformra építenek. Úgy tűnik, a processzorok a már eleve elhalasztott harmadik negyedéves bemutatkozásról is lecsúsznak, ugyanis a legfrissebb hírek szerint csak októberben várható a megjelenésük. Ezzel egy időben néhány adat is napvilágot látott róluk.

 

Hét FX processzorról érkeztek információk: négy nyolcmagos, két hatmagos és két négymagos modellről. A GlobalFoundries által 32nm-es gyártástechnológiával készített CPU-k AM3+ foglalatba illeszthetőek, beépített duplacsatornás DDR3-1866-os memóriavezérlővel és 1 MB L2 cache-sel (magonként) vannak ellátva. A Turbo Core 2.0 technológia a terheltségi szinttől függően képes növelni az órajelet.

 

 

A zászlóshajó az FX-8150, melynek alap órajele 3,6 GHz, Turbo módban 4,2 GHz, 125 wattos fogyasztás mellett. Az FX-8120 két verzióban követi (3,1 GHz alap órajel, 4 GHz Turbo), az egyik 95, a másik 125 wattos fogyasztással. A belépőkategóriás nyolcmagos az FX-8100, 2,8 GHz-es órajellel (3,7 GHz Turbo) és 95 wattos fogyasztással.

 

A hatmagos FX-6120 és a négymagos FX-4120 fogyasztása 95 watt, órajeleik ismeretlenek. Az FX-6100 és az FX-4100 esetében a fogyasztás egyezik, az órajelek 3,3/3,9 és 3,6/3,8 GHz-en alakulnak. Figyelembe véve, hogy az FX processzorokat immáron az idei utolsó negyedévre tolták el, nem meglepő, hogy árakról továbbra sincs információ.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.