Hirdetés

Olcsó androidos laptopokat ígér az Intel



|

200 dollárnál kezdődhet az Atom processzoros eszközök ára.

Hirdetés

Az utóbbi napokban valahogy elsikkadt, ám múlt csütörtökön a CNET megkeresésére az Intel alelnöke és termékigazgatója elárulta, hogy az elkövetkező hónapokban tényleg piacra kerülhetnek 200 dollár környékén érintőkijelzővel és Atom processzorral szerelt laptopok.


A fenti paraméterekkel megáldott eszközök érkezéséről nagyjából két héttel ezelőtt először Paul Otellini számolt be, ám az Intel hamarosan leköszönő vezérigazgatója akkor látszólag arra utalt, hogy Windows 8 operációs rendszer futhat a noteszgépeken, amely meglehetősen hihetetlenül hangzott.


Dadi Perlmutter a helyzetet tisztázva elmondta, hogy 200 dollárnál a Google Android operációs rendszerrel szerelt modellek fognak kezdődni, hiszen a Windows 8 licenc a gyártók számára olyan 100 dollár körüli kiadást jelent. Természetesen jó kérdés, hogy az érintőkijelző ellenére mennyire hasznos az Android egy noteszgépen, ám a szabványos x86 architektúra miatt ha nem válna be, akkor az ügyfelek valószínűleg probléma nélkül telepíthetnek rájuk egy teljes értékű Linuxot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.