Hirdetés

Olcsó, energiatakarékos képernyő a Pixel Qi-tól



|

Egyszerű, mégis nagyszerű a Pixel Qi fejlesztése, az új technológiával készült megjelenítő.

Hirdetés

A Pixel Qi akár már jövő hónapban bemutathatja a legújabb, alacsony fogyasztású, olcsó képernyőjét, amely ráadásul rendkívül energiatakarékos is egyben. A Pixel Qi alapítója nem más, mint az a Mary Lou Jepsen, aki anno az OLPC képernyő fejlesztések mögött is állt.

 

Mary szerint 2010-re az e-ink - e-tinta - kijelzők elmaradottnak számítanak majd és az LCD a jövő megjelenítője, abból is az általuk készített változat. Az egyedi fejlesztésű LCD kijelző azért lehet olyan olcsó, mert egy, már meglévő technológiát használ fel, illetve módosít.

 

 

pixelquixolaptop20.jpg

 

 

A Pixel Qi két megjelenítőt tervez első körben piacra dobni: az egyik egy nagy felbontású, színes változat, a másik pedig egy különlegesen kevés áramot fogyasztó fekete-fehér verzió. Ha beválnak a számításaik, akkor akár 75 dolláros áron is kínálhatnak a gyártók majd netbookokat, hiszen elenyésző lesz a képernyő költsége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.