Hirdetés

Olcsó RAM-ot tessék!



|

Most érdemes RAM-ot vásárolni: régen látott mélyrepülésben vannak a memóriaárak, és a trend valószínűleg kitart júniusig. Az alacsony árak oka elsősorban a készletek felhalmozódása.

Hirdetés

Az online DRAM piacteret működtető tajvani DRAMeXchange Technology szerint a legszélesebb körben használatos, 512 megabites (64 megabájtos), 667 megahertzes DDR2 memória IC-k szerződéses ára május elején 2 dollár alá esett. Április közepe óta ez 8,8 százalékos csökkenést jelent, és jelenleg 1,94 dolláron áll. A hír nagyszerű a felhasználók számára, hiszen itt az alkalom, hogy memóriát - melyből mint tudjuk sohasem elég - vásároljunk számítógépeinkbe, illetve hogy az emelkedő LCD monitor árakat ellensúlyozza valami új gép vásárlásakor.

 

ramz.jpg

 

Az alacsony árak nem valószínű, hogy tovább tartanának, mint a következő 1-2 hónap, hiszen a jelenlegi 1,94 dolláros értékesítési ár alacsonyabb, mint az előállítás 2,5 - 3 dolláros költsége. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy lássuk: a vállalatok a gyártás átszervezésével - például a gyártósorok NAND flash memóriákra történő átállításával - meg fogják állítani a csökkenést, hiszen jelenleg veszítenek a bolton. Arra azonban nem kell számítani, hogy az árak villámgyorsan felugranak majd, hiszen a cégeknek mindenképp szükségük van bevételekre, hogy a gyárak fenntartásának költségeit ki tudják fizetni.

 

 

Az alacsony ár egyik oka a vártnál gyengébb piac, ami azt eredményezte, hogy az ellátási láncban helyet foglaló cégek - PC-gyártók, memóriamodul-gyártók - egyaránt felhalmozódott készletekkel küzdenek.

 

A folytatáshoz kattintson ide >> Computerworld Online

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.