Hirdetés

Olcsó személyi szuperszámítógép az NVIDIA-tól



|

Ráadásul még energiatakarékos is.

Hirdetés

 

Az NVIDIA bemutatta a Tesla Personal Supercomputer névre keresztelt "személyi szuperszámítógépét". A GPU-ra épülő gép a gyártó ígéretei szerint visszaadja az átlagos szuperszámítógépek tudását, noha az ára körülbelül az egyszázada azokhoz képest.

 

Az NVIDIA újdonsága valójában egy olyan platform, ami a gyártó új, Tesla C1060 GPU Computing Processor grafikus processzorára épül; ami pedig az NVIDIA CUDA párhuzamos architektúráján alapszik.

 

A személyi szuperszámítógépeket olyan gyártók juttatják majd el a piacra, amelyekkel szerződést kötött az NVIDIA. Ilyenek például az ASUS, a Dell vagy a Lenovo is.

 

Noha bővebb információ egyelőre nem érhető el a témában, az NVIDIA azt ígéri, terméke nem lesz drágább egy szokványos asztali munkaállomásnál; és már a napokban megkezdik a forgalmazást.

 

nvidia-tesla-supercomputer.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.