Hirdetés

Olcsóbb elődjénél a HP Slate 2



|

Az amerikai PC World már tesztelte az új üzleti táblagépet.

Hirdetés

Ma jelentette be a HP Slate üzleti táblagép családjának új tagját, a Slate 2-t.

 

A tavaly megjelent HP Slate 500 nem igazán zavarta meg a piacot, tekintettel viszonylag magas, 799 dolláros árára no és a cégnek a témában tanúsított minimális marketing-aktivitására. A most bejelentett Slate 2 több sikerre számíthat, hiszen egyrészt nem veszi el a HP erőforrásait az azóta lezárt WebOS táblagép projekt no és a Slate 2 olcsóbb is a Slate 500-nál, csak 699 dollárért adják, vagyis nagyjából annyiért, mint más üzleti noteszgépeket.

 

 

Némiképp többet tud elődjénél a Slate 2, először is gazdagabb egy TPM 1.2 (Trusted Platform Module) modullal, ami egy extra védelmi vonalat biztosít. Két szokásos kiegészítő is kapható hozzá 79 dolláros áron, a Bluetooth billentyűzet és a védőtok, utóbbi jócskán megnöveli a tábla vastagságát de hathatósan védi is azt. Újdonság a Retail Mobile Point of Sale Case, ebben a tokban még egy vonalkód olvasó és egy kártyaolvasó is helyet kapott, hogy a táblagépet mobil kártyaelfogadó helyként is alkalmazhassuk.

 

Tok nélkül is valamivel vastagabb és nehezebb a Slate 2, 5,9×9,21×0,61 hüvelykes (14,98×23,39×1,54 cm) dimenziókkal és 1,52 font (0,689 kg) tömeggel bír. Belül egy Intel Atom Z670-re támaszkodik a rendszer, mely most már 32 és 64 GB-os mSATA flash háttértárral is elérhető. Az USB 2.0 mellé építettek bele SDHC és SIM kártyafoglalatot is. Nem csak Windows 7 Professional és Windows Embedded Standard 7, hanem Windows Home Premium 7 operációs rendszerrel is rendelhető a készülék.

 

 

Az első külföldi tesztek tanúsága szerint az új Slate kézbe fogva ugyan jól kiegyensúlyozott darab, mégis kicsit nehezebb a szokásosnál. A kétcellás akkumulátor 6 órás üzemidőt biztosíthat, amivel a gép jócskán túllép elődje teljesítményén. A tapasztalatok szerint a billentyűzet jól használható.

 

Még ebben a hónapban megkezdi a HP a Slate 2 forgalmazását, mely jó startpozíciót adhat a HP mégsem leválasztott PC-s üzletágának az újbóli elrugaszkodáshoz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.