Hirdetés

Olcsóbb lesz a GeForce GTX 770



|

A Radeon R9 285-tel szeretne hatékonyabban versenyezni az NVIDIA.

Hirdetés

Az AMD egyik legfontosabb videokártája a következő hónapokban a nemrég bemutatkozott Radeon R9 285 lesz. Ezzel az NVIDIA GeForce GTX 760-as vezérlőjét akarják megszorongatni, teljesítmény, fogyasztás és ár szempontjából is. Igaz, hogy a rivális NVIDIA hamarosan szintén új grafikus kártyákról rántja majd le a leplet, de az R9 285 ellen már ezt megelőzően tettek egy ellenlépést. 

Hirdetés

Ennek jegyében a 2 gigabájt memóriával ellátott GeForce GTX 770-es grafikus kártyák árát akarják csökkenteni, méghozzá 275 dollár környékére. Ezzel csak 25 dollárral lenne drágább a vezérlő, mint a legolcsóbb R9 285. A GTX 770 ára eddig nagyjából 325 dollár táján alakult. 

Érdekesség, hogy bár a Radeon R9 285 egyik nagy előnye az energiatakarékosság lehet, a TechPowerUp tesztjei mégis azt mutatják, hogy ilyen szempontból előnyösebb eredményeket tud felmutatni a GeForce GTX 770, amely a nagy sikerű, 28 nm-es GK104-es GPU-ra épül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.