Hirdetés

Olcsóbb lesz a PS3?



|

Az év végére akár 100 dollárral is eshet a Sony PlayStation 3-ak ára.

Hirdetés

A Sony PlayStation 3 sokkal kevésbé sikeres, mint azt a korábbi PlayStation verziók eladási adatai alapján várni lehetett. Az okot mindenki abban keresi, hogy az új termék nem került időben a piacra; az igazi PS hívők kivételével sokan átpártoltak más platformokra.

 

A PS3 kései piacra kerülésének több oka is volt, de az, hogy a tényleges megjelenéskor sem tudott a termék az egész világon egyszerre megjelenni legfőképp a beépített Blu-ray lejátszók gyártáskapacitásának szűkössége miatt történt. Egész pontosan a legfontosabb Blu-ray alkatrészeket, a kék lézerdiódákat nem sikerült megfelelő ütemben gyártani. Ezen aprócska, de annál nehezebben létrehozható, méreg drága csúcstechnológiás gyártóberendezéseket kívánó alkatrészek előállításán múlik mind a PS3, mind az összes asztali és PC-s Blu-ray eszköz sikeressége.

 

Április folyamán a Sony Shiroishi Semiconductor gyára végre fel tudta tornászni termelékenységét annyira, hogy ki tudja elégíteni a kék lézerek iránti igényt, legalábbis ami a Sonyét illeti. A piaci elemzők szerint, ha a Sony végre teljes gőzzel nekiláthat a gyártásának – az új piaci helyzetnek hála –, az év végére akár 50-100 dollárral csökkentheti a PS3-ak árait. Bár ezek az értékek egyelőre spekulációnak tekinthetők – a Sony semmiféle nagyobb árcsökkentést nem jelentett még be –, mindenképp bíztatónak tűnnek. A PS3-ak előretörése és olcsóbbodása egyben el is döntheti HD-felbontású filmek formátumháborújának kimenetelét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.