Hirdetés

Olcsóbb és gyorsabb Intel SSD-k



|

Az Intel bevezeti a 34 nanométeres gyártási eljárást a NAND flash memóriachipekre épülő SSD meghajtói számára.

Hirdetés

A 34 nanométerre történő áttérésből adódóan az Intel SSD-k árai akár 60 százalékkal csökkenhetnek. A cellánként két bit tárolására képes MLC (multi-level cell) szervezésű 80- illetve 160 gigabájtos Intel X25-M-mel a "mainstream" laptopokat és asztali számítógépeket célozza meg a gyártó.


"A célunk nem egyszerűen az volt, hogy elsőként érjük el a 34 nanométeres NAND flash memória technológiáját, de tegyük mindezt az 50 nanométeres változatainkkal összevetve legalább ugyanolyan vagy jobb teljesítmény mellett" -- nyilatkozta Randy Wilhelm, az Intel NAND Solutions Group-ért felelős alelnök és vezető. "Tavaly elég nagy hatást gyakoroltunk a piacra áttörést jelentő SSD-inkkel, és az ugyanolyan vagy jobb teljesítményt biztosító új termékekkel vevőink, beleértve a fogyasztókat és gyártókat egyaránt, töredék áron élvezhetik ki előnyeiket." -- tette hozzá.

 

 

a_data_intel_ssd.jpg

 

Az A-DATA is az Intel SSD-t árulja...


Az előző, 50 nanométeres változattal összevetve az új Intel X25-M javított késleltetést és nagyobb sebességet ígér véletlenszerű írási műveletek esetén. A vállalat állítása szerint pontosan 25 százalékkal csökkent a késleltetés, ami így nagyjából 65 mikroszekundum, azaz 0,065 ezredmásodperc, míg a véletlenszerű írási teljesítmény kétszeresére emelkedett.


A 80 gigabájtos X25-M új nettó nagykereskedelmi listaára 225 dollár, ami 62 százalékkal kevesebb a tavalyi 595 dolláros kezdőárnál, míg a 160 gigabájtos változat 53 százalékkal lett olcsóbb, ebből adódóan 945 dollár helyett már csupán 440 dollárt kóstál. További jó hír, hogy a 34 nanométeres X25-M után még ebben a negyedévben várható az 1,8 hüvelykes X18-M is, valamint a Microsoft Windows 7 megjelenésekor az Intel egy új firmware frissítés kiadását tervezi az X25-M-hez, mely így már támogatni fogja a Windows 7 Trim parancsát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.