Hirdetés

Olcsóbbak lehetnek az LCD TV-k



|

Az új Sony-Samsung üzem termékei letörhetik az árakat.

Hirdetés

A gyárat a S-LCD Corp. üzemelteti, mely a Sony és a Samsung közös vállalata. Az első panelek már el is hagyták a gyártósort a mai napon, nyilatkozta a Samsung egyik képviselője.

 

A gyár az úgynevezett „8. generációs" gyártósoron állítja elő a paneleket, ami azt jelenti, hogy 2,2×2,5 méteres táblákban gyártja le a folyadékkristályos kijelzők alapját, amelyet aztán majd a kívánt kijelzőméretre vágnak. Az S-LCD-nek már van egy 7. generációs gyártósora Tangjeongban, az 1,87×2,2 méteres méretben gyártja a táblákat, de a mostani, nagyobb méret jobb termelési hatékonyságot és így alacsonyabb árakat eredményez.

 

A 7. generáció a 40 és 46 hüvelykes (jellemzően televízió) kijelzők gyártásakor a leggazdaságosabb, hiszen ilyenkor a táblából a 40-es esetében nyolc darab, 46 hüvelykesből pedig hat darab vágható ki. A 8. generáció már igazodik az egyre növekvő óriási képernyőméret-igényekhez így 46 és 52 hüvelykes kijelzők gyártásakor a leggazdaságosabb.

 

A panelekből egyaránt szállítanak a Sony és a Samsung gyáraiba, ahol azokat LCD TV-kbe építik be. S bár a két cég partner a gyártás oldalán, a végtermékek piacán kiélezett, vérre menő küzdelmet folytatnak. Az év első három hónapjában a Samsung adta el a legtöbb LCD TV-t a világon, a maga 2,4 milliós értékesítésével - ezzel uralja a piac 16,8 százalékát. A második helyet a „partner" Sony szerezte meg 1,8 milliós darabszámával és 12,6 százalékos piaci részesedésével.

 

Az új üzem 1,9 milliárd dolláros befektetéssel készült, és havonta 50 000 új panel előállítására képes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.