Hirdetés

OLED fényforrás a nyomtatótechnológiában



|

A Seiko Epson Corporation kifejlesztette a világ első, OLED fényforrást alkalmazó nyomtatófejét.

Hirdetés

A cég kutatásait különösen az ilyen fényforrást alkalmazó nyomtatófej létrehozása terén koronázta siker, egy új nyomtatási technológia előtt nyitva meg ezzel az utat.

Jelenleg az elektrofotografikus nyomtatási technológiákat alkalmazó másolók és nyomtatók fényforrásául lézer vagy LED dióda szolgál. Az Epson kifejlesztette a nyomtatásban felhasználható, különösen fényes OLED-et. Az OLED-alapú nyomtatófej prototípusával készült próbanyomat minősége felveszi a versenyt a hagyományos lézernyomtatóval előállított képminőséggel, sőt egyes esetekben jobb is annál.

A megvilágító mikroemeleket közvetlenül az üveghordozóra építik rá, így lehetővé válik hosszúkás, vonal formájú fényforrás kialakítása egyetlen hordozón. Ennek köszönhető, hogy egy-egy pont megvilágítása az éppen szükséges fénymennyiséggel és igen nagy pontossággal történik, így rendkívül egyenletes képminőséget kapunk, a nyomtatófej pedig sokkal kisebb és vékonyabb lehet.

Epson OLED nyomtatófej

Ez a sokat ígérő technológia nagyban hozzá fog járulni a kisebb méretű, nagyobb felbontású és gyorsabban működő színes nyomtatók létrejöttéhez, amelyek iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik. Az Epson fokozni kívánja erőfeszítéseit a kutatás-fejlesztés terén, hogy az OLED technológiában rejlő minden lehetőséget maximálisan kiaknázzhasson.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.