Hirdetés

Olimpia: akcióban a Wi-Fi rendőrség



|

A szervezők nem éppen titkosszolgálati módszerekkel próbálják leleplezni az illegális hotspotokat.

Hirdetés

Az olimpiai játékok kezdete előtt már beszámoltunk a szervezők azon meglepő döntéséről, miszerint az eseményeket élőben követők nem hozhatnak létre saját Wi-Fi hotspotokat. Ennek vélhetően két fő magyarázata van: egyrészt a szabállyal csökkenteni kívánják a mobilhálózatok terheltségét, másrészt pedig növelni a British Telecom nem éppen olcsó, kimondottan az olimpiára kilátogatók számára kínált mobilnet-csomagjainak eladásait.


Ezidáig remek kérdés volt, hogy a szervezők mégis miként kívánják leleplezni a szabálysértőket, ám egy amerikai újságírónak nemrég sikerült fényt derítenie a rejtélyre: a fenti képen az olimpiai „Wi-Fi rendőrség” egyik tagja látható akció közben, az úriember egy ipari felhasználásra szánt Rohde & Schwarz HE200 irányított antennával vadászik a netmegosztókra.


Sajnos azt már nem tudni, hogy „kapáskor” az ellenőrök mégis hogyan léphetnek fel a tiltást felrúgók ellen, a szóbeli felszólításuk lepergése esetén valószínűleg a biztonságiakat kell értesíteniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.