Hirdetés

Önálló VR-headseten dolgozik az Oculus



|

Sem PC, sem okostelefon nem kell majd az Oculus új, önálló VR-headsetéhez.

Hirdetés

Az Oculus Rift az egyik legerősebb VR-rendszer a piacon, de sajnos az egyik legdrágább is, és erős PC is szükséges a használatához. 

Hirdetés

Alternatív megoldásként a Samsung és az Oculus kitalálták a Gear VR-t, ami olcsóbb, vezeték nélküli, de Samsung okostelefonra hagyatkozik.

A Facebook idővel szeretne egy önálló VR-headsetet is, amelynek a használatához sem PC, sem okostelefon nem szükséges. Egy ilyen nagyon praktikus lehet, elvégre nem lesznek útban a kábelek, ez pedig gyengébb teljesítmény mellett is kárpótolja a viselőt. 

Ezen már dolgoznak, van prototípus is, de Mark Zuckerberg szerint egyelőre nincs konkrét termék, amit be tudnának jelenteni. 

A munka bemutatása mégis időszerű volt, elvégre a Google már bemutatta és hamarosan kiadja a Daydream VR-platformot és headsetet, valamint a Sony is készen áll a PlayStation VR-ral. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.