Hirdetés

OnHub: Wi-Fi routert mutatott be a Google



|

Rendszeres szoftverfrissítéseket kap majd a mutatós hálózati eszköz.

Hirdetés

A jelek szerint a Google megelégelte a vezeték nélküli routerek piacán uralkodó áldatlan állapotokat, így a TP-Link közreműködésével inkább saját modellt készített. Az OnHub névre keresztelt eszköz 200 dolláros áron már előrendelhető az Egyesült Államokban, a kiszállítása augusztus 31-én kezdődik majd.

Hirdetés


A Google OnHub elsőre is feltűnő érdekességét a henger formájú háza adja. Nem pusztán esztétikai okokból lett ilyen, a jelek szórását is szerették volna maximalizálni a tervezők, 13 antenna található benne. A lelkét a bivalyerős Qualcomm Atheros IPQ8064 lapkakészlet adja: kétmagos és 1,4 GHz-es processzor, 1 GB RAM, 4 GB háttértár. Két Ethernet port és egy USB 3.0 kapu van rajta, támogatja a Wi-Fi 802.11ac-t (2,4 és 5 GHz-en is működik), továbbá Bluetooth 4.0-n keresztül is képes kommunikálni.


A Google szerette volna a lehető legegyszerűbbé tenni a kezelését, így webes felület helyett Android és iOS rendszerű mobilalkalmazással kell beállítani. Ebben többek közt követhetőek a hálózatra csatlakozott eszközök, megállapítható az általuk használt sávszélesség. Az OnHub támogatja az internet of things kütyük által használt protokollok többségét is.


Az OnHub talán legfontosabb érdekessége, hogy a Google rendszeresen frissíteni fogja a szoftverét, a biztonsági javításokat és funkcionális újdonságokat hozó patchek telepítését pedig automatikusan elvégzi majd a termék. Ennek köszönhetően összességében az OnHub lehet a piac legbiztonságosabb Wi-Fi routere, hiszen nem csak gyorsan elérhetővé válhatnak hozzá a biztonsági javítások, de azok valóban települnek is használatban lévő eszközökre. A routereket készítő cégek még ha ki is adnak fontos patcheket az eszközeikhez, azokat a felhasználók tipikusan nem installálják, mivel nem is tudnak a létezésükről.


A Google szerint hamarosan jön egy másik modell is, amely hardverét az ASUS szolgáltatja majd.


(Forrás: The Verge, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.